VIHDOIN!!!! :D Muistatte ehkä kaksi kengitysseppää, joista kerroin joskus aikoja sitten, 'case: cow chasing'? No nyt ne viimein lunastivat lupauksensa, päästiin ratsastamaan preerialle kuin kunnon lehmitytöt konsanaan (puhuin heiltä siis hevosen lainaan myös Brünnhildelle, ei tällaisesta voi jättää ketään paitsi!)

Cowboyt ajoivat siis aamusta pihaan ison trailerin kanssa, jossa oli neljä hevosta valmiiksi varustettuina, hypättiin kyytiin ja suunnattiin ensimmäiselle lehmälaitumelle noin puolen tunnin ajomatkan päähän. Otettiin ponit ulos, kiivettiin selkään ja suunnattiin preerialle! Tarkennuksena tässä kohtaa sen verran, että 'cow chasing' on ehkä vähän harhaan johtava nimitys, mitään ei jahdattu vaan tarkoituksena oli vain käydä karja läpi ja tarkastaa lehmät uusien vasikoiden varalta, löydettiinkin pari melkein vastasyntynyttä lehmävauvaa. Jokunen pieni lehmäryhmittymä siirrettiin myös hevosten avulla porttien kautta viereisille laitumille. Lehmät oli alueella aika hajallaan, eli jouduttiin vähän etsiskelemään niitä yksittäisiä tapauksia, laitumia oli yhteensä kolme, kaikki noin 20 min. ajomatkan päässä toisistaan, eli lastattiin hevoset aina takaisin traileriin ja ajettiin seuraavaan kohteeseen.

Ratsut olivat hyvin käyttäytyviä ja vireitä, maastot aivan mielettömiä, sää ihan täydellinen ja nämä kaksi seppää mitä parhainta seuraa! Lähdettiin liikenteeseen kymmenen aikaan aamusta ja palattiin farmille kuuden jälkeen illalla, siihen väliin mahtui kahdeksan tuntia loputonta preeriaa, paljon suloisia eläinlapsia, auringon paahdetta, huonoa huumoria, kivikkojen ja vesistöjen ylityksiä, lähes pystysuoraa seinämää pitkin laskeutumista ja laukkapätkiä hiekkadyynien yli, ehdottomasti yksi meikäläisen elämän ikimuistoisin kahdeksantuntinen, minkä varmasti etenkin kaikki hevosihmiset ymmärtävät :) Ja hevoset olivat aivan mielettömiä; varmajalkaisia ihan sama millainen alusta, vanha Herra Nopsa ja varmasti moni muu kotisuomen puskaratsu olisi taittanut jalkansa ja niskansa jo moneen kertaan.

Tässä teille kuvia, valitettavasti ne eivät näytä läheskään koko komeutta, koska en jaksanut leikkiä turistia ihan joka sekunti, vaan keskityin fiilistelemään ja vihdoin elämään toteen sitä unelmaa jota olen viimeiset 10 vuotta mielessäni toivonut. Nöyrä kiitos, I'm a lucky girl. :)

2013-11-11%2011.53.10%20%E2%80%93%20Kopi

( ^ Scott ja meidän tyttöjen ratsut)

IMG_0541.JPG_1-normal.jpg

( ^ Meikä tsekkaa lehmiä Rosien kanssa!)

IMG_0549-normal.jpg

( ^ Roby ja vasikka)

IMG_0551-normal.jpg

( ^ Tiedän, jos teillä(kin) on kiero mieli, tässä kuvassa voisi tapahtua vaikka mitä...)

IMG_0547.JPG_1-normal.jpg

IMG_0553-normal.jpg

( ^ Pudonneen stetsonin pelastusyritys ensin lassolla...)

IMG_0554-normal.jpg

( ^ ...ja lopulta se hoitui näin.)

2013-11-11%2012.55.57%20%E2%80%93%20Kopi

( ^ Meikä oikealla olevan ponin selässä, lehmätöissä! :D )

2013-11-11%2012.56.16%20%E2%80%93%20Kopi

( ^ Edellisen kuvan lehmät häädettiin tästä portista sisään.)

IMG_0569-normal.jpg

( ^ Roby testaa poninsa lehmänlukutaitoa)

IMG_0558-normal.jpg

( ^ Juottohetki joella)

IMG_0560.JPG_1-normal.jpg

IMG_0563.JPG_1-normal.jpg

IMG_0567-normal.jpg

( Stetsonit on kuvausrekvisiittaa, oikeasti meillä oli kypärät päässä hela tiden! )